Bevende boeren

DSC_0019-002

Onze gasten zijn weer weg en we hernemen ons tweezame leven. Met een nieuwe klussenlijst die we af willen werken vóór de komende wijnoogst. Lavendel, aardbeien en de pergoladruiven, daar moeten we nog iets mee.  De studio, waar gasten verblijven, moet weer cantina worden. De witte druiven van onze ‘wijn’vrienden hebben van één hagelbui flink wat schade opgelopen. Net als hun olijven. Vreselijk. Ze wonen op nog geen half uurtje bij ons vandaan. Mijn wijnboer houdt nu de weersvoorspellingen extra nauwkeurig bij en meet voortdurend het suikergehalte van de druiven. De kunst is ze zo lang mogelijk van de zon te laten profiteren. Het zijn enerverende dagen voor boeren.

DSC_0017-002

DSC_0015

16 gedachten over “Bevende boeren

 1. Ben wel benieuwd welke blauwe druiven jullie hebben.
  Is dat de sangiovese, of voor een gedeelte ook de sagrantino ?
  Die laatste zou, vanwege zijn hogere tannines, meer body geven aan de sangiovese.
  In ieder geval heel veel succes met de oogst.

  • Dank voor dat laatste. We hebben beide, Paul en ook nog wat Montepulciano. Drie Italiaanse rassen dus. In Frankrijk is de oogst bijna overal al binnen, begreep ik. Wij hopen het nog precies een week de tijd en de zon te geven.

 2. Ik las dat een wijngaard in Virginia helemaal leeggeroofd was. Bizar…net voor de oogst…en met het roven hele wijnranken beschadigd omdat er niet netjes geplukt wordt. Het bedrijf is zijn inkomsten kwijt en kan financieel niet meer herstellen. Je verzint het niet, een wijngaard leegroven.

 3. Oh, wat erg van die hagelbui. Wij hebben dat hier in mei meegemaakt en ik weet nu uit ervaring hoeveel schade dat kan aanrichten. Ik hoop van ganser harte dat jullie dat bespaard blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.