Spelletjes

DSC_0004-001.JPG

Of we ook een scrabble-spel hebben, vroegen onze gasten. Daar moest ik diep over denken en nog dieper naar graven. In een enorme hutkoffer bewaren we dingen die we zelden gebruiken. Voor de kleinkinderen heb ik wat voor de grijp liggen maar ons zal je samen nooit betrappen met een spel kaarten. Scrabble blijken we hier niet te hebben maar ik kwam wel een oud Monopolyspel tegen. Uit het jaar nul. En dit. Wie herkent het?

DSC_0001-001

Ik kwam plotseling in de opruimmodus. Monopoly gaat weg. Tenzij iemand nog iets artistieks met het geld en de kaartjes wil doen? Eenmaal, andermaal…

DSC_0002

Met het solitairspel ga ik mijn wiskundig inzicht nog maar eens bijscherpen.

17 gedachten over “Spelletjes

  1. Ja ik heb ook nog die oude versie. Ik kreeg het spel toen ik twaalf was en het is heel vaak gespeeld. Ook wel eens door de kamer gesmeten, hahaha. En solitaire heb ik ook veel gespeeld. Maar ik ben er niet goed in.

  2. Elke oppasdag is het raak hier (2 dagen in de week dus) en zelfs vanochtend zaten we om 8 uur al te Uno-en (een soort pesten) met kleinzoon van 4, want hij en z’n broertje hebben hier geslapen.
    Ik houd er wel van.

  3. Ja hoor, deze versie ligt ook bij ons in Nederland. Toch wordt er door de kleinkinderen af en toe mee gespeeld. Maar ja, ze zijn bij ons allemaal spelletjesgek, ook de grootouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.