Hangen en sluiten

DSC_0008

Gisteren zag ik een discussie voorbij komen waarin gepleit werd om het begrip hoog-en laagopgeleiden te vervangen door praktisch en theoretisch geschoolden. Het was Marianne Zwagerman, met wie ik verder niet veel op heb, die dit lanceerde. En ze heeft absoluut een punt. Ik moest er aan denken toen ik bij opnieuw indelen van onze schuur, het hang-en sluitwerk tegenkwam van de inmiddels hergebruikte luiken. Nog geen idee welke bestemming dat zal krijgen, maar zomaar weggooien is er zeker niet bij.

DSC_0016

DSC_0015

Ik fotografeerde onlangs in Gubbio oude deuren. Laten we de kreet ‘vakmanschap is meesterschap’ ook maar weer eens afstoffen.

DSC_0082

 

19 gedachten over “Hangen en sluiten

  1. Ehhh maar Emie, er zijn echt ook heel veel hoogopgeleide praktisch geschoolden. En behoorlijk veel laagopgeleide theoretisch geschoolden…..

  2. What’s in a name? De een kan niet zonder de ander, het is alleen nogal erg dat er dikwijls zo neergekeken wordt op een praktisch – of helemaal niet – geschoold iemand. Moet je eens kijken welk een rotzooi het wordt als de vuilnis niet meer opgehaald wordt of wat voor paniek er uitbreekt als het elektra uitvalt.

  3. Ik ben blij dat mijn theoretisch geschoolde man ook heel veel praktische vaardigheden bezit. Ik moet er niet aan denken om voor ieder karwei(tje) in en rond huis een dure praktische opgeleide kracht te moeten bellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.