Jam

DSC_0004

DSC_0013

Het is me al een paar keer overkomen dat ik spontaan wat vijgen kreeg toebedeeld die rechtstreeks van de boom werden geplukt door de eigenaar. Ik snap goed waar die gulheid vandaan komt. Vijgen zijn allemaal tegelijk rijp en heel kwetsbaar. De oogst is bijna niet weg te eten. We plukten ruim twee kilo van onze kleine boom. We eten er een paar uit de hand, we verwerken ze in een voorgerecht en vanavond, als er gasten aan tafel zitten, vergezellen ze Jamie’s rollade. Maar dan nóg. Dus.

DSC_0017-001

DSC_0021

22 gedachten over “Jam

  1. Ja, ook ik heb zo’n buurvrouw, die steeds opnieuw met een zakje vijgen aan het tuinhek staat. Helaas ben ik onverzadigbaar. Ik snoep ze constant helemaal op. En ook de Jamers Greeve-appels, en onze eigen dikke donkerpaarse druiven… Ga ik daar eigenlijk dik van worden?

    • Oei, in druiven zit wel heel veel suiker Henny. Samen met bananen probeer ik ze uit mijn menu te schrappen. Van vijgen weet ik het niet en wil ik het ook niet weten. Ach weet je, genieten van het goede dat de aarde ons rechtstreeks te bieden heeft, kan nooit slecht zijn voor een mens.

  2. Hoi Emie, Ik maakte vorige week vijgenjam en wat me nog nooit is overkomen: er zijn een paar potten gaan gisten. De rest van de overdaad ligt op rekken te drogen. Ook al komt van dat drogen vandaag niet zoveel het regent en onweert als een gek. Wel goed voor de tuin. Is de wijnboer al weer op de been? Met groeten Ton

  3. Els moet uit gaan leggen wat een popup winkeltje is en ik heb net elf potten tomatensaus op zijn kop staan om af te koelen terwijl ik er over na loop te denken of ik nou wel of niet nog vijgenjam ga inmaken. En dit verzin ik niet, het zijn bijna mijn laatste gedachten voordat dat ik jouw blog opende.

    • Een popupwinkeltje is een tijdelijk zaakje. In mijn fantasie zie ik jullie daar al staan achter grote tafels met stapels potten jam, saus, ingemaakte groenten en wat nog meer. Groot bord erbij met kleurige aanprijzingen en alles puur bio natuur. Maar dat is fantasie hoor. Niks ernstig bedoeld of het moet jullie op ideeën brengen.

      • Mijn productie gaat met gemak op, Els. Het zijn leuke weggevertjes en veel mensen om ons heen staan al met vragende ogen te kijken. Maar samen met Marthy een winkeltje beginnen is natuurlijk wel een heerlijk idee. Wat zullen we een lol hebben! .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.