Boers

Na de gele periode met de bloeiende brem en hertshooi, zijn we nu bij roze aan beland. Een mens is veranderlijk, blijkt maar weer. Een paar jaar geleden vond ik dat vreselijk. Waarom hebben geraniums eigenlijk zo’n tuttig imago? Lekker stevig en stoer en niet al te kwetsbaar. Precies wat we nodig hebben hier op het boerenerf met hoge temperaturen.

Vorig jaar zwoor ik de petunia’s af. Toch staan er nu weer twee te bloeien. Maar ik koop ze volgend jaar écht niet meer. Dat beloof ik me zelf hier plechtig.  Te kwetsbaar, te veel gedoe. Helemaal blij hier met en achter de geraniums.

DSC_0017

DSC_0020

 

 

15 gedachten over “Boers

  1. Altijd leuk die vrolijke geraniums (al heten ze dan officieel pelargoniums). Ik heb ze op drie trappen staan en ze doen het goed. Ik koop ze en verpot ze dan meteen in grotere potten met speciale potaarde die klei bevat. Dat helpt goed tegen het uitdrogen, houdt het vocht beter vast. Maar ja, dat is dan tijdens normale zomers. Nu moeten ze echt veel meer water met al die zon en hitte.

  2. Ik moest er vroeger ook niets van hebben, maar nu staan en hangen er vrolijke rode Franse en Nederlandse exemplaren bij en aan onze schuur. Voortschrijdend inzicht, zullen we maar zeggen;-)

    • We hebben twee oleanders, Ingrid maar het blijven zorgenkindjes. Waarschijnlijk omdat we hoog wonen ( ongeveer op 700 m). Afgelopen winter kapot gevroren maar wel voorzichtig aan het herstellen.

  3. Hoi Emie, Ik verzet me hevig tegen tuttige imago’s van planten. Planten kunnen namelijk niet tuttig zijn. De mens kan ze tuttig vinden en dat zegt dan weer iets van die mens. In Spanje ben ik er helemaal blij mee want ze kunnen het droge hete klimaat goed aan en inmiddels heb ik ze in allerlei kleuren en vormen. Daar heb ik dan wel weer voorkeuren in. Met groeten Ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.