Lezen

images (1)

Gedurende de treinreis naar Puglia las ik De ommegang. Een dikke pil van meer dan zeshonderd bladzijden en boeiend vanaf de eerste. Ik lees graag Nederlandse literatuur zeker als dat een roman is in een historische context. En dit was er weer zo een waar ik van genoten heb.  ‘In de vroege lente van 1415, op de stoffige wegen van Italië, heeft de ambitieuze heelmeester en architect Isidorus van Rillington een ontmoeting die zijn leven totaal verandert’, zegt Google Books. Omdat de Middeleeuwen hier nog tastbaar aanwezig zijn, was het niet moeilijk om in gedachten mee te reizen met de hoofdpersoon. Maar alle diepere lagen in dit boek maken het pas echt prachtig. Jan van Aken, van hem wil ik wel meer gaan lezen.

16 gedachten over “Lezen

  1. Ha, bedankt voor de tip. Ga gelijk kijken of hij in de bieb aanwezig is.
    Altijd blij als ik weer over een boek hoor dat het lezenswaardig is.

  2. Een wensen-leeslijst kan niet lang genoeg zijn, want dat betekent dat er nog steeds iets nieuws uitkomt. Ik houd ook van historische boeken, bij voorkeur non-fictie of een ietsje geromantiseerd.
    Ik heb deze warme week al wel 10 boeken gelezen, niet allemaal even hoogstaande literatuur, maar dat mag zo nu en dan wel van mezelf;-)

  3. Inderdaad, als je de omgeving kunt voelen en zien, dan maakt dat zo’n boek heel bijzonder. Ik kocht een roman van Victoria Hislop in Griekenland, het land waarover ze altijd schrijft.

    • De stille ommegang. Mijn vader deed hem wel in een ver verleden. In het boek wordt de ommegamg ook als beeldspraak gebruikt. Ik kan me mijn leven zonder boeken niet voorstellen maar jij hebt vast andere bezigheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.