Veteranendag

IMG-20180630-WA0000

Die vader van mij is toch wel een bikkel, hoor. Vandaag klom hij in een jeep en reed mee in het defilé van de Veteranendag. Dit jaar was een kleinzoon zo aardig hem naar het  het Malieveld te brengen, vrijwilligers binnen de familie zijn ruimschoots voorhanden.  Eenmaal in Den Haag staat dan zijn inmiddels vaste chauffeur klaar, iemand van Keep Them Rolling. Een vereniging die oude legervoertuigen opknapt en rijdend houdt. Mijn vader is geen militair veteraan maar neemt deel als oud-verzetsman. Het is best vermoeiend voor hem maar met een fantastische organisatie zowel bij het thuisfront als ter plaatse, heeft hij ook vandaag weer zijn bijdrage geleverd aan het levend houden van de gedachte dat we de mensen die zich inzetten voor de vrijheid van anderen, zeer  moeten waarderen.

P1230445

Samen met mijn moeder zagen we mijn vader voorbij rollen op tv. Dus ja, we zijn weer even in NL.

13 gedachten over “Veteranendag

  1. Ik ben de gelukkige chauffeur. Nico. Altijd een hele eer hem te mogen rijden. Hij geniet er zichtbaar van. Ook dit weer een mooi defilé met veel dankbaar publiek. Vol in de picture op tv! U dank voor uw reactie. Nico

  2. Wat mooi, Emie. Ik raak altijd ontroert als ik die oude mannen die zoveel voor ons land gedaan hebben in zo’n parade zie. Sterke mannen, nu nog!

  3. Ik heb gisteren even zitten kijken naar het verslag. Wat een mooie parade is het. Ontroerend zoals die oude mannen plechtig salueren voor de koning. Die neemt deze taak heel ernstig en dat hoort ook zo. Fijn dat je vader ook nog mee kon doen. Het betekent vast heel veel voor hem.

  4. Wij kijken altijd omdat de zoon van mijn broer , er als Libanon veteraan er bij is . Ik dacht jouw
    Vader te zien ? Nu weet ik dat het zó was . Respect !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.