Graven in lagen

DSC_0026

We wonen in een agrarisch gebied met ook wat kleinschalige bedrijvigheid. Opvallend beeld in de omgeving is de cementfabriek. Even buiten de stad staat deze kolos waar  vrachtauto’s af en aan rijden. Een stuk verderop, langs een smalle bergweg richting Fano, zie je waar de grondstof vandaan komt.

DSC_0003

DSC_0005

Ik moest de foto’s vanuit een rijdende auto maken. Maar je ziet goed hoe de bergen uit diverse lagen zijn opgebouwd en dus ook afgegraven worden. Nergens op hun site heb ik kunnen achterhalen hoeveel mensen er werken maar dat de fabriek belangrijk is voor de economie van Gubbio, staat wel vast. En wat betreft bouwvolume is het zéker de grootste werkgever.

DSC_0030

4 gedachten over “Graven in lagen

  1. Niet ver van onze plek in Oostenrijk wordt ook gegraven. Nu nog cement en magnesiet maar in vroeger eeuwen ook zilver, nikkel, koper, kwikzilver etc. Stof voor een blogje bedenk ik me net …

  2. In het département Ardèche ligt aan de Rhône de hele grote bekende cementfabriek Lafarge. Je kan geen bouwmaterialenzaak instappen of je ziet de naam Lafarge wel ergens op een zak staan. De omgeving van zo’n fabriek vind ik altijd wat triest, maar ja, ze zorgen wel voor werkgelegenheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.