Kerken zijn gratis musea

DSC_0088

In de bar waar we gisteren koffie dronken na het bezoek aan de kruidentuin, hing deze foto. Dat maakte nieuwsgierig. De naastgelegen San Pietro kerk stond al langer op ons lijstje om nog eens te bekijken. Dat deden we met open monden.

DSC_0104

DSC_0110

DSC_0117

Wat een pracht en praal. Geen stukje was onversierd of niet beschilderd. Met een tablet in de hand konden we een rondleiding doen. Lekker modern dus voor een kerk die al in de tiende eeuw gesticht werd. Enfin, we keken ons ogen uit en staken een kaarsje op. Met onze Roomse achtergrond blijft dat een aansprekelijke symboliek voor hen die het moeilijk hebben.

DSC_0101

15 gedachten over “Kerken zijn gratis musea

  • Daar denk ik ook vaak aan. Dat geld aan deze pracht en praal had anders besteed kunnen worden, Rob. Maar dat geldt voor heel veel kunst. Deze keer was ik eigenlijk alleen maar overweldigd door het vakmanschap en de schoonheid.

   • Daar heb je gelijk in.

    Oude dingen werden met meer liefde en of aandacht voor het detail gemaakt. Daar geniet ik ook van.

    Zonnige groet,

 1. Zo herinner ik me de kerken die wij verleden jaar in Italie zagen. Voor mij soms te uitbundig maar het is duidelijk dat de Italianen er wel van houden.

 2. ik dacht altijd dat alleen de orthodoxse kerken zo uitbundig zijn, Hier verveel je je nooit als je in een kerk ben want je komt ogen te kort. Bij ons in het dorp komt nu een nieuwe kerk en men zegt dat men wel een jaar bezig is om de fresco,s aan te brengen. Dit gebeurt door speciale monniken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.