Nutteloze keukenhulpjes

DSC_0007

Blogvriendin Bertie schreef kortgeleden een lief stuk over de snijbonenmolen. Die bij mij en veel anderen nostalgische herinneringen oproept. Toch overleefde het ding bij ons een opruimronde twintig jaar geleden niet. Ik snij ze met het mes, die drie keer per jaar dat we snijbonen eten. In ons gezin zijn ‘nutteloze keukenhulpjes’ een begrip. Ik geef hierbij mijn persoonlijke top tien in willekeurige volgorde:

ijsmachine, eiersnijder, knoflookpers, snijbonenmolen, sapcentrifuge, broodbakmachine, escargotvorken en – tangen, koffiemolen, honinglepel, frietsnijder

DSC_0005

Ze hebben ooit mijn keukenladen en -kasten bevolkt. De ijsmachine en de honinglepel heb ik nóg. Daar ga ik ook maar eens afstand van doen.

DSC_0016

8 gedachten over “Nutteloze keukenhulpjes

  1. Nutteloos of niet, die honinglepel is kunst!! Aan een kleinkind geven die haar/zijn fantasie kan laten werken! Ik heb geen van je opgesomde nutteloze attributen, dus ook niks weg te doen!

  2. De snijbonenmolen deed ik ook al jaren geleden de deur uit om dezelfde reden als jij beschrijft. Broodbakmachine gebruik ik iedere dag en ijsmachine met dat vele fruit wat we hier hebben de hele zomer door. De rest heb ik allemaal niet, gelukkig.

    • Zo zie je maar dat een top tien héél persoonlijk is. In plaats van een broodbakmachine hebben wij een keukenmachine die het deeg kneedt en daarna gaat het brood in een vorm de oven in. En ijs… dat kopen we om de hoek hier en de fruitopbrengst is niet zo groot.

  3. Herkenbaar, Kwam laatst ook zo iets tegen, een mesje waarmee je slingers van een aardappel kunt maken, redelijk onnuttig. Maar wat doet het dan in mijn laatje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.