Blauw van de kou

DSC_0016

Goed. Buiten is het zestien graden, binnen was het twaalf. Maar daar komt snel verandering in want de gasman kwam rond half één als een ware verlosser ons terrein op rijden. We kunnen weer douchen, normaal koken en tegen de centrale verwarming leunen. Als koukleum heb ik daar af en toe grote behoefte aan. Ik ging ook maar eens op zoek naar kleur. Vorig jaar stond er van alles in bloei op deze datum. Vandaag stellen we ons hiermee tevreden.

DSC_0011

DSC_0013

Vanwege de gasman misten we de markt van Gubbio maar vanwege geen regen werken we lekker in de tuin. Tevreden mensen hier, méér dan tevreden.

Advertenties

20 gedachten over “Blauw van de kou

 1. Ik ben vandaag niet buiten geweest. Doorlopend buien en een steenkoude wind. Ik zal wel een watje zijn volgens de mevrouw hier boven maar liever een watje dan problemen met mijn lijf.

 2. Ik ben vandaag niet buiten geweest. Doorlopend buien en een steen koude wind. Ik zal wel een watje zijn volgens de mevrouw hier boven maar liever een watje dan problemen met mijn lijf.

 3. Ik ben vandaag gewoon niet buiten geweest. Doorlopend buien en een steenkoude wind. Ik zal wel een watje zijn volgens de mevrouw hier boven maar liever een watje dan problemen met mijn lijf.

 4. Via onze gasten: in Spanje weer nat en relatief koud. We boffen dus in ons goed geïsoleerde noordse appartement en het mooie weer.

  • Buiten werken in 16 graden is ook geen probleem en daar kun je je inderdaad op kleden. Maar dan binnen in een klam en kil huis bij 12 graden die warmte vast zien te houden, lukt me helaas niet, Groetenuiteerbeek.

   • Probeer het skipak het werkt heus! Han mijn werk (op computer dus zitten achter bureau) afgelopen winter in oude fabriekhal temperatuur overdag rond 8 graden ging prima. Je wil in de natuur wonen daar horen ook ontberingen en afzien van luxe bij vind ik. Sterkte en veel plezier nog daar de komer komt er aan!

    Emie: nou jij bent een bikkel, zeg. Als ik in een fabriekshal bij acht graden de hele dag achter een computer zou zitten, dan stopte ik een kruik in mijn skipak, zette ik een bontmuts op en droeg ik tevens vingerloze handschoenen. Maar die ene dag hier zonder cv kom ik echt wel door, ik ben een tevreden mens, zeer tevreden! En als dan van de zomer iedereen klaagt dat het zo heet is, dan loop ik zingend buiten. Mijn lijf houdt van de warmte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.