Vijf mannen en een pad

DSC_0017-001

In Rome zijn de inwoners zelf maar begonnen de kraters in het wegdek vol te storten. Door geldgebrek en jarenlange verwaarlozing zijn de wegen in Italië in zeer slechte conditie. In Delft daarentegen rukte vanmorgen een peloton gele werkauto’s uit waar de Romeinen jaloers op worden.

DSC_0012-001

DSC_0013-001

Dit pad langs het kanaal wordt voornamelijk door roeicoaches en hondenuitlaters gebruikt.

DSC_0019-001

Een hondenman besloot, toen zijn pad versperd bleek, zijn hond op de stoep te borstelen. De werkmannen, die op dat moment in het busje pauze hielden, sloten snel de deuren aangezien de haarvlokken naar binnen dreigden te wapperen. Altijd wat te beleven hier.

8 gedachten over “Vijf mannen en een pad

  1. Oké, in andere landen is dat allemaal niet zo goed geregeld, maar de inwoners betalen ook lang zoveel belasting niet als wij. Ik vind trouwens dat wegwerkzaamheden in Friesland ontzettend lang duren. Veel langer dan in het wilde westen. Vorig jaar hebben ze negenmaanden gedaan over een simpel parkeerterrein bij AH. In de tussentijd kun je een kind krijgen. Ze bleven daar maar bezig en de parkeerders werden van hot naar haar gestuurd, vandaar dat ik het zo goed weet, want ik kom er eens per week. Een paar doodgewone straten herstraten duurt hier een eeuwigheid. Dan staat er een bord bij, dat het over 3 maanden klaar is (met de precieze datum erbij) en dan kun je er rustig weer 2 maanden extra bij tellen. Dat is heel normaal.

    • Dat is afschuwelijk als het altijd zo lang moet duren. En onnodig ook. Het feit dat wij in een toeristisch centrum wonen hier in Delft, bespoedigt de afhandeling wel, denk ik. Overigens wordt er in Italie ook veel belasting betaalt maar dat komt niet terecht waar het voor bedoeld is. Waardoor belasting ontduiken weer tot een soort nationale sport verheven is, waardoor er minder geld binnenkomt, enz.enz.

    • Dat geeft enorm veel ergernis, Inge. Ik moet zeggen dat ik hier soms versteld sta van de snelle manier van werken. Zal wel komen door de tegenstelling met het andere land waar ik woon, dan zie je het verschil beter, hè.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.