Volkomen nutteloos

DSC_0001-001

Op maandag 11 januari 1965 knipte ik mezelf een pony en bewaarde de lok. Die vouwde ik in een vloeipapiertje waarin eerder een Japanse pop had gezeten. De vader van mijn toenmalige vriendinnetje was voor zijn werk naar de Olympische spelen in Japan geweest en had ook voor mij een presentje meegenomen. Die pop heeft onze laatste verhuizing niet overleefd, de lok en het papier dus wel. En met dit plukje haar uit de tijd dat mijn haar nog niet grijs was, kwam een stroom van heerlijke herinneringen los. Dus pakte ik het opnieuw zorgvuldig in en borg het op. Ik hoop het over een jaar of twintig nog eens tegen te komen. Heeft het toch zijn nut.

16 gedachten over “Volkomen nutteloos

  1. Prachtige donkere lok, Emie. Ik moest gelijk terugdenken aan het jaar 1968. Rob ging toen in dienst en daar aangekomen werd hem verzocht direct zijn baard af te scheren. Deze heeft hij toen per post naar mij toegestuurd. Ik heb hem nog steeds bewaard. Grappig was dat ik Rob de eerstvolgende keer dat ik hem afhaalde op het station niet herkende….Ook nog gekleed in uniform (van de Luchtmacht) met zo’n “broodje” op zijn hoofd. We hebben enorm gelachen, dat begrijp je.

    • Ha, ha..een baard opsturen. Had Rob het opgeplakt of was het een echt lange baard Riny? Toen ik de wijnboer voor het eerst in militair uniform zag met een kort geknipt koppie heb ik ook enorm staan lachen.

      • Rob had een korte baard, dus alle haren zitten los in de envelop. Ook grappig was dat Rob best een kort geknipt kapsel had, maar ook daar moest nog een keer de schaar in…..

  2. ik krijg juist heel veel complimenten over mijn “witte ” haar, over mijn dunne melkboerenhondehaar kreeg ik nooit complimenten alleen maar aanmerkingen dat het zo dun en slap was

  3. Vorige week ontdekte ik een doosje, wat nog van mijn moeder was, een mooie goudkleurige lok. Die is van mijn nu 43 jarig jongste zoon, wiens haarkleur nu zeer donker is. Zo vertederend om naar te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.