Het gaat snel

Samen met mijn moeder doe ik wekelijks een opruimklusje. Onlangs hebben we foto’s uit zitten zoeken. ‘Het maakt me enigszins melancholiek’, zegt ze. ‘Al die dingen die voorbij zijn’. We kwamen deze foto’s tegen van mijn ouders met hun eerste achterkleinkind. DSC_0024

DSC_0027

Dat achterkleinkind is vandaag 13 jaar geworden, onze kleinzoon Lucas. Hij heeft nog steeds twee overgrootouders die zich erg betrokken voelen met hem en de andere achterkleinkinderen. Vandaag krijgt hij van mijn ouders een verjaardagsmail. Mijn moeder kan gerust zijn, veel gaat voorbij maar geen reden voor melancholie vandaag. Een dikke felicitatie voor de oudste en de jongste generatie in onze familie is meer op zijn plaats.

 

12 gedachten over “Het gaat snel

    • Mijn moeder is erg van de nette kasten. Echt ontspullen hebben mijn ouders al gedaan maar zo af en toe valt er nog wel een kastplank op te ruimen. Vooral de hogere, waar ze niet goed meer bij kan, pakken we dan samen beet, Wieneke. Het geeft haar, net als bij ons, rust in de kop.

  1. gefeliciteerd met je kleinzoon alhoewel 13 is niet meer “klein”en wat fijn dat je moeder nog een felicitatie mail kan sturen, die heeft toch al heel wat “verbeteringen”meegemaakt in haar leven

  2. Ik begrijp het gevoel van je moeder, zelfs ik denk al eens aan alle dingen die voorbij zijn en dan ben ik nog een stuk jonger dan die leuke moeder van jou. Gefeliciteerd met die grote neef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.