Delftse Jelle

 

DSC_0002

Al een paar jaar volg ik via Facebook Jelle Hermus. Jelle is oprichter van soChicken en broedt op een leuker leven. Met eenvoudige tips helpt hij je bijvoorbeeld vrijgeviger te worden, je verslaving aan social media te reduceren of hij vertelt wat je kunt doen als je je even niet vrolijk voelt. Het klinkt misschien wel erg happy-de-peppy maar ik vind het inspirerend. Onlangs kocht ik zijn bekroonde boek ‘Steeds Leuker’. Ik citeer een alinea: Leren geeft betekenis aan je leven zoals plantenvoeding kracht geeft aan die lelijke conifeer in je moeders voortuin. Zodra je stopt met leren staat je wereld stil, dan stopt de ontwikkeling. Een open deur? Open deuren helpen je door muren heen te lopen, zegt Jelle. Het boek is humoristisch en diepzinnig, toegankelijk en oprecht. Mijn levensmotto ‘oordeel niet’ werd nog eens flink onderstreept. En daar blijf ik aan werken.

DSC_0016

3 gedachten over “Delftse Jelle

  1. Pingback: Meer rust in je hoofd | Wonen in Caldese (Italië)

  2. Ja, erg leuke website. Er zijn er meerdere van dit soort, maar al helpen ze maar een paar mensen om beter in hun vel te gaan zitten, dan hebben ze wat mij betreft een heel groot succes. Soms is een bepaalde manier van de dingen (gaan) zien de juiste knop waarop gedrukt wordt. Dat kan gebeuren door een goed gesprek met iemand, maar natuurlijk ook door het lezen van een inspirerend weblog.

    • Zijn enthousiasme en positieve instelling spreekt heel wat mensen aan. Dat is leuk voor hem en vooral ook voor zijn lezers. Mensen die proberen de wereld beter te maken, daar houden we van, Wieneke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.