Gerommel in de marge

P1220760

Bij het zien van deze enorme container dacht ik ogenblikkelijk aan mijn opuimprojectjes. Die liggen even stil. Terwijl ik dus graag kilo’s uitgezochte papiertroep zou willen wegplempen. Overbodige kleding wil doneren en de stofkam nog eens door de huisraad zou willen halen. Te veel en te leuke afspraken zorgen ervoor dat ik een strakke weekplanning moet maken. Wat hebben we nog aan eetbaars in huis? Wanneer verschoon ik de bedden en hoe laat komt morgen de schilder? Het lukt om vandaag weer wat af te handelen in de schier oneindige  stroom van klusjes. En morgen? Dan breng ik twee flink gevulde tassen naar de kringloop. Die staan al weken te wachten op transport.

P1220756

15 gedachten over “Gerommel in de marge

  1. Ik kan het iedereen aanbevelen: ruim regelmatig van alles op dan hoeft het niet allemaal tegelijk zoals ik nu ervaar. Elke dag heb ik mezelf als taak gesteld om twee agenda’s na te lopen (vanaf 1977) en de belangrijke dingen eruit overnemen op een lijst per jaar. Elke dag moet ik twee fotoalbums nalopen, foto’s verscheuren, interessante foto’s eruit halen en fotograferen voor in de computer. Dat móet van niemand (echtgenoot schudt zelfs regelmatig het hoofd) maar alleen van mijzelf, want ik voel dat als ik er nu mee stop…..ik het nooit meer doe. Naar de kringloop of de gemeentewerf hoef ik voorlopig niet, dat gedeelte van mijn döstädning is nu wel achter de rug. Hoera!

    De bedoeling is dat ik als het weer tuinweer gaat worden helemaal klaar ben met achterstallig opruimwerk. Ik bijt me er dus nog maar een tijdje gewoon in vast 🙂

  2. goh, dan heb ik het makkelijk, kringloopwinkels bestaan hier niet dus ook niets voor hun op te zoeken. reclamefolders krijgen we niet en we hebben net genoeg krantenpapier om de kachels aan te maken

  3. Terwijl ik verleden week drie dozen vol en nog wat losse spullen naar de kringloop heb gebracht staat er nu al weer wat klaar. Ik blijf maar van alles tegenkomen wat weg kan. Nu weer speelgoed van de kleinkinderen waar ze te groot voor zijn geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.