Beste Annie

 

DSC_0017

Dit is het poëzie album van mijn in juni overleden tante Annie. Uit haar nalatenschap waren nog foto-albums en wat kleine persoonlijke spulletjes die mijn moeder en ik vorige week samen uitzochten. Op de eerste bladzijde schreef Annie ondermeer:  dit album behoort aan mij, zolang ik hoop te leven.

DSC_0013-001

Het was haar twaalfde verjaardag en in Nederland was de oorlog nog geen veertien dagen oud. Haar oudste broer Leo, die getrouwd was met mijn tante Coosje, schreef een jaar later in het album. Ik ben er zeker van dat hij het vers zelf heeft verzonnen.  Natuurlijk hebben ook vriendinnen in het album geschreven. Het geeft een prachtig tijdsbeeld en het mooie is dat dit album inderdaad tot aan haar dood in haar bezit is gebleven.

DSC_0015

DSC_0027

Advertenties

12 thoughts on “Beste Annie

  1. Hoe ouder je wordt, hoe ‘kostbaarder, blijkt dus eigenlijk. Ik heb mijn album ook nog, maar ik heb geen oorlog meegemaakt. Evengoed toch leuk om herinneringen te hebben aan de mensen, die de moeite hebben genomen om iets in mijn poëziealbum te schrijven.

  2. Mooi zeg. Ik heb zelf een tijdje terug een oude bloemlezing van vlaamse poezie op de kop getikt. Die had ik aan een vriend gegeven maar die is nu overleden. Het is nu voor mij een aandenken. En ook een mooi kijkje in het verleden. Kostbaarder dan goud. Voor mij dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.