Stille krachten

DSC_0009-001

Dit is de periode van het jaar dat de krantenbezorger zijn nieuwjaarswens aanbiedt en zijn fooi komt halen. De man die er voor zorgt dat de ochtendkrant op tijd is, verdient alle lof. Wij horen bij de 99,7 % van tevreden abonnees. Onze bezorger hoort bovendien bij de 32% die dit werk al meer dan vijf jaar doet, al zien we hem slechts één keer per jaar. Zondagochtend komen we wél de bezorger van de reclamefolders tegen, die sinds kort zijn voorraad even stalt op ons bordes. Maar hij zorgt er voor dat alles na een paar uur weg en dus bezorgd is. Al doet hij dat niet bij ons, vanwege de nee-nee-sticker. Mensen die plichtsgetrouw en anoniem hun eenvoudige werk doen, ik heb er groot respect voor. DSC_0011

6 gedachten over “Stille krachten

  1. Absoluut mee eens. Ik weet nog dat we drie dagen lang in januari 2016 een geweldige gladheid hier hadden. We konden niet eens de tuin in, laat staan de straat op. Lola liet zichzelf maar uit in de tuin. We hadden toen toevallig een proefabonnement op het AD, geregeld door een vriend. Niemand ging de straat op, je zag geen auto, je zag helemaal geen mens, want het was echt bloedlink. Maar wie kwam er de krant brengen? De bezorgmevrouw. Voetje voor voetje en doodeng glibberend. Ik zag haar aankomen en ik deed meteen de voordeur open. ‘Wat doet u nu? Dat moet u toch niet doen met deze gladheid?’, zei ik bezorgd. Ze is de volgende twee dagen ook de krant komen brengen, terwijl ik toch dringend had gezegd dat dat niet hoefde. Over plichtsgetrouw gesproken.

  2. Onze krant ligt altijd op tijd in de bus, nooit klachten. De bezorger, een leuke jonge knul kwam al een week of twee geleden. Ik heb hem hartelijk financieel beloond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.