Luiken

DSC_0022

DSC_0023

DSC_0025

De opkomende zon was nauwelijks over de heuvels gekomen of daar stonden al twee werkbussen op ons terrein. Vandaag worden de nieuwe luiken geplaatst. Wat ik al vreesde, gebeurde ook. Twee mannen met slijptollen, grote werkschoenen en massa’s gereedschap nemen de boel over en geen plek in huis is nog netjes. Dat kan niet anders, dat weet ik. Maar toch. Gelukkig is het prachtig weer en kunnen alle ramen probleemloos open. Hierboven de oude luiken. Geen onnodige ingreep dus. Hieronder de tussenstand. Het eindresultaat volgt binnenkort. Het wordt mooi, dat is zeker. Straks eerst maar eens stofzuigen en dweilen.

DSC_0013

DSC_0029

 

15 gedachten over “Luiken

    • Ik hou ook van oude en vergane luiken maar liefst bij iemand anders. In ons geval lieten ze regenwater door en dat is minder prettig. De slechtste zijn weg, een stel andere luiken wachten op een alternatieve bestemming

      • Ik heb een aantal keer getwijfeld of ik er een zou kopen gewoon om neer te zetten. Zo een vergane glorie leuk. Regenwater moet buiten blijven ja.

  1. Als die oude luiken van eikenhout zijn, dan ziet zo’n afgebladderd luik er al heel snel dramatisch uit. Maar eikenhout gaat eeuwenlang mee. De verf niet. Die moet na een jaar of wat afgekrabd, geschuurd, gegrondverfd en opnieuw geschilderd worden.
    Maar de voldoening van nieuwe luiken is ook heel wat waard.

    • In al mijn optimisme verkijk ik me er toch vaak op Inge. Hoewel ik er deze keer wel rekening mee hield, valt de troep altijd tegen. Maar vooruit maar. Het is al bijna opgeruimd en het resultaat is mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.