In de weer schoongemaakte vriezende vriezer ligt vijf liter onversneden druivensap. De consumptiedruiven aan de pergola vallen van rijpheid op de grond. En dat moet niet. Dus plukten en ontsteelden we en daarna gingen ze zo in de blender. Dan nog door een zeef en je houdt puur sap over. Ik heb wel eens de aanschaf van een sappan overwogen maar zo gaat het ook. Het scheelt weer een extra keukenattribuut en kleverige afwas levert het toch wel op.
Van de hop brouwen we geen bier. We doen er niets mee behalve naar kijken en snoeien. Hij is ons zeer lief vanwege zijn oorsprong bij mijn zusje en overleden zwager. De eerste macro-opname met mijn nieuwe lens is van de hop.
In Beieren wordt de hop nu geoogst, de bierfeesten gaan weer beginnen
Prosit Inge!
Haha, nou nee, niks voor mij 🙂
druivenjam kun je gemakkelijk maken Emie, van wat druivensap met Fruttapec 3:1.
Desgewenst een beetje oppeppen met kaneel, citroensap en een scheut(je) port!
Stel dat het zondag gaat regenen, dan heb ik een leuk klusje te doen. Dank voor recept Alice!
Wat is het toch leuk om te fotograferen, hè?
Vooral als ik er de rust en de tijd voor neem, Jeanne
Lekker en je nieuwe lens doet het goed!
Leuk joh een extra lens. Misschien laat ik er morgen meer van zien Bertie.
Ach, de humulus lupulus (heb ik nog onthouden van de drogistenopleiding). Leuke plant is dat. Kun je ook jam maken van het sap van druiven? Dat is lekkerrrrr !!!
Humulus lupulus : geinige naam, één om te onthouden. Nog nooit jam gemaakt van druiven. Jij wel? Ik ga binnenkort nog vijgenjam maken en hou het daarbij, denk ik. Te druk straks met de wijnoogst, Wieneke 🙂