Jeuk

DSC_0030

Om te laten zien hoe dik de stam van deze boom is, dacht ik even een ‘Irene’ te doen. Maar ik greep in een mierennest met mijn rechter arm. Direct na de foto legde mijn wijnboer de camera op de grond en stonden we alle twee te klapwieken om die mieren uit mijn kleding te krijgen.  We aten overigens heerlijk bij dit door vrienden aanbevolen restaurant met de mooie naam Mariella. Het ligt even voorbij Gaifana in de gemeente Nocera Umbra.  Onze internet verbinding doet het weer, ontdekte ik gisteravond drie uur na thuiskomst. De jeuk van de mierenbeten verdween ook langzamerhand.

13 gedachten over “Jeuk

  1. Mieren zijn eigenlijk best chagrijnige beesten, kort lontje ook. Niet even zeggen: ‘sorry, hoogheid, we vinden uw gegraai in onze behuizing minder prettig, zou u misschien zo vriendelijk willen zijn….’. Nee hoor, meteen die kaken maar gebruiken.

  2. Even terug worstelde ik met de wespen van twee nesten. Meer dan een week waren mijn armen rood van de wespensteken. Gelukkig heb ik de nesten kunnen verwijderen.

    De hommels die in het zand van de voortuin wonen. En hun vrienden die onderin een oude boomstam nestelen laat ik wel met rust.

    Daar geniet ik juist weer van.

    Natuurvriendelijke groet,

    • Wespennesten, Rob! De wijnboer haalde er zojuist een uit de afzuigkap. Hommels, bijen, mieren, het is allemaal enorm nuttig maar toch liever niet in mijn bloesje. Op (kleine) afstand kan ik er gelukkig ook van genieten hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.