Als ik de eerste paarse vogelpoep zie liggen, weet ik dat de vlierbessen geplukt kunnen worden. Voor het verwerken van de bloesem had ik dit jaar geen tijd. In mijn nieuwe functie van kruiden-en tuinvrouwtje ga ik dat kostelijks niet onbenut laten, dus aan de slag. Voor siroop heb ik anderhalve kilo ontsteelde bessen nodig. Door ze in de vriezer te leggen, tik je de bevroren bessen er makkelijk af, las ik op internet. Dus beginnen we maar eens met het aanleggen van een buffertje in een vrieslade. Ook al handig als ik ze samen met bramen tot jam ga verwerken. Maar die bramen zijn hier nog láng niet zo ver. Terwijl mijn zus in s’ Gravenzande al kilo’s staat te plukken. Tsss.
Hier de bramen ook nog niet rijp en de vlierbessen laat ik dit jaar passeren, druk met andere dingen.
Je hebt groot gelijk Marthy. Ik heb dit jaar weinig werk van en aan de moestuin dus ik wil toch wát.
Nou hier is nog geen rijpe braam te bespeuren hoor! Heeft s ‘Gravesande meer zonuren?
Misschien in een luw duinpannetje Jeanne?
Wat grappig dat ze daar al rijper zijn dan bij jullie.
Ben natuurlijk stikjaloers, Marja 😉