Wabi sabi

P1220362

DSC_0072

De schoonheid van het imperfecte. Zoveel mooier dan glimmend en gepoetst. Ik denk dat ik daarom ook zoveel van Italië hou. Hier laat men rustig wat roesten en afbrokkelen. Of zou het geldgebrek zijn? Vreemd, nu ik er over nadenk. Want ik hou wel van mooi gedekte tafels, serviesgoed zonder barsten, schone kleding en een opgeruimd huis. Maar ik geef daarentegen weer niets om dure sieraden, mooie auto’s en nagels die uit een studio komen. Wat een ongerijmdheden. Verweerde spiegels, karakteristieke koppen, een stapel boeken op de grond. Allemaal ja. Meubelshowrooms, kunstbloemen en botoxgezichten, nee dus.  Ik ga toch voor het imperfecte, het wabi sabi.

14 gedachten over “Wabi sabi

  1. Ik ben helemaal van de wabi sabi. Daar bij gaat het om kwaliteit. Gut ik hoop dat mijn gedichten ook een pietsie van de wabi sabi zijn. Geleefd en kunstzinnig. Versleten vooral.

  2. Ik hou van netjes maar ook van oud en imperfect. Mijn huis moet schoon en opgeruimd zijn maar mijn tuin ziet er nu niet echt netjes uit. Ik ga zo goed als sieraad- en make-up-vrij door het leven, met uitzondering van mijn nagels want die laat ik (gel)lakken in een nagelstudio. We zitten dus ongeveer op één lijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.