Bevrijdingsdag

P1220096

Niet alleen aan de bezetting van de Duitsers kwam een einde, ook het fascistische bewind van Musolini kwam ten val op 25 april 1945. Nog vóór de geallieerde binnen kwamen, hadden de partizanen Italië zijn vrijheid terug gegeven. En dat vieren we vandaag met het Festa della Libertà. Nou ja, we. De Italiánen wapperen vandaag met vlaggen en vaandels, herdenken de slachtoffers van WO II en vieren vrijheid en democratie. Wij maaien het gras en gaan wat spul uitzetten in de moestuin want de bonen groeien de koude kas uit. Maar dat alles wel in het besef dat ónze vrijheid niet zonder slag of stoot tot stand kwam en dat we daar elke seconde blij mee moeten zijn.

DSC_0004

 

2 gedachten over “Bevrijdingsdag

  1. In Frankrijk is het op 8 mei bevrijdingsdag maar daar merk je hier niet veel van. De belangrijkste feestdag is natuurlijk de 14e juli maar op beide dagen is er geen vlag te bekennen aan gewone huizen. Ik vraag me zelfs af of iemand van mijn buren die driekleur in huis heeft. Italië is dus uitbundiger op dat gebied, net als Nederland.

    • Hier hangen de vlaggen ook alleen maar aan officiële gebouwen, Marthy. En of er hier ook festivals zijn, zoals in NL, kan ik niet helemaal inschatten. Maar er was vandaag geen weekmarkt en op het plein en bij het monument van de 40 martelaren waren herdenkingen. Bovendien is er kermis in de stad. Dus toch wel wat uitbundigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.