Wij bestaan

DSC_0002

Jullie hebben het verhaal over aflevering van pakketten nog tegoed.  Dat wil ik, in tegenstelling tot de daadwerkelijke afgifte, maar niet al te lang maken. Via track & trace is de route te volgen. Ons pak werd tot twee maal toe naar het centrale punt in Perugia teruggebracht omdat ons adres niet bestaat. En dat is dus klinkklare onzin. In deze brievenbus op ons terrein ploffen met een zekere regelmaat bankenveloppen, telefoonrekeningen en meer van dan leuks. Maar ja, de postbode die belast is met de buitengebieden, kent de weg. Pakketbezorgers lijken er gewoon geen zin in te hebben om de heuvels in te rijden op zoek naar een adres. Zeker niet als dat adres niet duidelijk zichtbaar op een straatnaambord terug te vinden is. Meestal wisselen we telefoonnummers uit met de chauffeurs. Zo pikt de wijnboer bijvoorbeeld de chauffeur die ons gas levert, beneden aan de berg op. Maar die truc werkte dit maal niet. Enfin, na talloze heen en weer gesprekken met de vervoerder is het pakket afgeleverd bij een speciaal daarvoor ingericht adres in Gubbio. Het had een hoop frustratie voor beide partijen gescheeld als dat direct was gedaan. Er is een tweede pakje onderweg. We zijn benieuwd.

P1220052

Advertenties

4 thoughts on “Wij bestaan

  1. Oudste en jongste in Riga hebben soortgelijke ervaringen, maar dan andersom: pakketten worden afgeleverd, maar de postbode wist laatst hun adres niet te vinden. Jammergenoeg werd de post (enveloppe met kieslijst en stemformulier) toen weer retour Nederland gestuurd.

  2. Oh gut, wij hebben precies dezelfde problemen met pakketbezorging. Met onze vrouwelijke postbode kunnen we lezen en schrijven, we weten ook precies hoe laat ze komt. Maar een pakketje is een andere zaak. Telefonisch contact en dan wil het nog niet lukken. Ongeveer hetzelfde traject als dat pakket van jullie. Maar ik geef niet op, blijf het proberen.

    • Ha, ha. Wel een schrale troost hoor Marthy. Ook vanuit Spanje hoor ik zulke berichten. We moeten onze Nederlandse mentaliteit van alles vlug vlug soms gewoon opzij zetten. En niet opgeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s