Geen grap maar bittere ernst

P1210952

Hier ging het dus om, gisteren. Vanaf oktober, na de persing, heeft de wijn in deze vaten en flessen staan rusten en rijpen. De wijnboer kijkt eerst maar eens naar de helderheid.

P1210951

Daar is ie wel tevreden over. Uit één van de grote ‘damagiani‘ worden wat slokken in een glas geheveld. Ruiken, walsen, proeven, slurpen… ik kan het niet allemaal fotograferen, hoor.

Een beetje te veel zuur nog, maar wel met potentie, al is het de vraag of de malolactische gisting al heeft plaats gevonden. Voor een betere rijping zou de bewaartemperatuur wat omhoog moeten.  Dit alles volgens de wijnboer, hè. Vanmorgen trof ik in de keukenvensterbank een bak met wormen aan. Die moeten de grond in de wijngaard luchtig gaan houden.  Mijn advies: nooit meer gedachteloos een wijntje slobberen.  De bak met wormen staat in inmiddels in de schuur.

9 gedachten over “Geen grap maar bittere ernst

  1. Oh ja, wormen, ik had ook een zoon met vissen als hobby. En een buurman die hobby wijnboer was toen ze nog een huisje in de Toscane hadden. Die wijn bleef euh …… typisch van smaak. Zal wel geen wormen in de keuken hebben gehad 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.