Bij de olijfperserij dus. We leverden 45 kilo in die we gisteren en vanmorgen plukten. Op de bovenste foto staan de kratten op een weegschaal. Daarna ontrolt zich het proces van wassen en ontdoen van eventuele steeltjes en blaadjes. De schone olijven rollen in een bak en worden via twee enorme stenen, vergelijkbaar met molenstenen, geplet. Waarna de smurrie in de pers terecht komt en aan het eind van het rondje de olie via een kraan in een vat terecht komt. We wachten nu op het telefoontje dat we onze olie op kunnen halen en het zal naar schatting zo’n vijf liter zijn. We zijn er blij mee en trots op.
Wat geweldig toch allemaal. Jullie werken er ook zo hard voor! Ik hoop dat de olijfolie en later ook de wijn heel goed van smaak zijn. Vele groeten,
Af en toe vieren we een dag vakantie hoor Gitty.
Inderdaad, naast de verschrikkingen van de natuur ook een prachtige oogst!
Dus zijn we er extra blij mee Jeanne
Wat leuk om te zien.
Is weer een totaal andere wereld dan die wij doorgaans kennen, Marja
Jullie zijn echt zelf voorzienend. Dat zal toch heerlijk smaken.
We hebben lekker zitten proeven met een stokbroodje erbij, Els. Inderdaad heerlijk!
Is mijn vraag van gisteren ook meteek beantwoord. Geweldig zeg.
De opbrengst was nog meer dan verwacht, Marthy. We namen zes en halve liter olijfolie mee naar huis!