Schrikken en plukken

dsc_0051

Het kwam mooi uit, dat uurtje extra vannacht. Konden we mooi op tijd beginnen met het plukken van de olijven. Een zusje van me kwam deze week met ons mee en stond al vroeg enthousiast in de startblokken. Maar eerst trilden en schokten we mee met de aardbeving op een kilometer of zeventig hier vandaan. We stonden al snel met z’n drietjes buiten en waren vooral ook verbluft over het brullende geluid dat bij de beving hoort. Toen het vervolgens rustig bleef, zijn we aan de gang gegaan onder een strakblauwe hemel en met zingende vogels. We checkten uiteraard ook het nieuws en konden familie en vrienden via alle media geruststellen. Ongeveer 25 kilo is er al door onze handen gegaan morgen doen we deel twee. De pranzo gebruikten we in Gubbio en ook daar wees niets op een verstoring van het leven al was de beving uiteraard het gesprek van de dag. Iedereen is in gedachten natuurlijk bij de mensen in het getroffen gebied. En dan die enorme opgave om alle schade te herstellen. Arm Italië.

dsc_0057

dsc_0056

14 gedachten over “Schrikken en plukken

  1. Ik kan me de vreemde gewaarwording in april 1992 nog goed herinneren: je weet direct dat ’t een aardbeving is ook al heb je ’t nooit eerder meegemaakt.
    Triest voor allen die huis en haard zijn kwijtgeraakt

  2. Het is wel heel erg. Italië is nog niet van de ene aardbeving bekomen of de volgende is er al weer. Heel erg angstig allemaal. Ik heb begrepen dat er een soort dominoeffect ontstaat.

  3. gelukkig dat met jullie en jullie domein alles goed is. Zeker heel erg voor Italie. Dat wordt olijven laten persen tot olijfolie. Op deze manier zijn jullie zelfvoorzienend. Wijn, olie, kiwi en Kaki,s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.