Hevelen

dsc_0030dsc_0031dsc_0032

’t Is eigenlijk doodeenvoudig. De rode wijn moet van de ene fles in de andere. De droesem blijft daardoor achter, de wijn wordt steeds helderder. De kunst is dat de fles waarin de wijn komt, weer tot zijn nek gevuld moet zijn en je weet van tevoren nooit precies hoe groot het ‘verlies’ is. We kwamen uit op een mandfles van 23 liter, één van 17 liter plus nog een van 5. Ze kregen alle drie weer een waterslot zodat het gistingsproces door kan gaan. Hiermee is de eerste klus van ons lijstje afgehandeld.  Met dank aan onze wijnvrienden die hun cantina voor ons beschikbaar hielden. Natuurlijk was er nog wat heveligs over. Dat gaan we straks op ons gemak proeven.

Advertenties

10 thoughts on “Hevelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s