Weg met dat nest

dsc_0004-001

Dat we van dat wespennest af moesten, was meteen duidelijk. Maar hoe? Je kunt het zelf doen met een gifspuit maar dat vonden we toch riskant. Andere optie is de brandweer laten komen. En die kwam. Met een echte brandweerauto en drie stoere mannen .De wespen verpláátsen hoort helaas niet tot de mogelijkheden. Ze moeten dood. Erg maar waar.

dsc_0008-001

Gehesen in beschermende kleding gaat de knapste en de jongste van de drie voortvarend aan de slag.

dsc_0010

Nog even porren met een stok om te zien of alles weg is.

dsc_0015

Dan nemen de mannen alle tijd om naar de olijfbomen te kijken, snoei-advies te geven en van een afstand de wijngaard te bewonderen.

dsc_0011

Ik mag nog even met mijn camera een kijkje nemen in de plastic zak, waarin het nest in brokken terecht komt. Honderden dode larven zitten er in. Wat een schitterend bouwsel.

dsc_0018-001

Impressionante hoor, zo’n auto op het erf.

dsc_0031

Daar gaan ze weer, onze helden.Het past allemaal maar net, op de smalle weg en onder de laaghangende bomen.

dsc_0042

Aan het eind van de middag begint het behoorlijk te gieten. Mooi moment om het nest te verbranden.

Advertenties

15 thoughts on “Weg met dat nest

  1. Wat een avontuur !!! Wij hadden eens een wespennest achter in de tuin (een deel waar we eigenlijk zelden komen) in een oud VAM-vat. De gemeente gebeld voor raad en die stuurde ons naar een speciaal ongediertebestrijdingsbedrijf. Er kwam bij ons slechts één meneer (jajaja, baas boven baas) in een WIT pak en die verordonneerde dat mensch en dier naar binnen moest. Was nog een hele toestand want we hadden een buurkat, die maar niet opgepakt wilde worden en steeds weer opdook uit nieuwsgierigheid. Eindelijk kon het spul beginnen en in no time was het VAMvat en de directe omgeving bedekt met een wittig poeder. Ik weet nog dat ik even moest slikken van de rekening, die we kregen. Maar de wespen waren errug dood. En na een paar dagen konden we dat witte spul gaan wegspuiten met waterstralen.

    • Er blijken toch nog aardig wat verschillende bestrijdingsmanieren te zijn, Wieneke. Ook hier zijn ze errug dood en dat vind ik evengoed sneu want ze hadden wel een mooi nest gebouwd met z’n allen. Wij hebben niet het idee dat er nog een rekening komt. Als dat wel zo is dan laat ik dat nog weten. Duim maar even mee voor ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.