Steken

 

dsc_0033

Het Italiaanse woord voor ‘nest’ hebben we even op moeten zoeken; nido. Dat van ‘wesp’ kennen we wel, want dat is vespa. Inderdaad, die leuke scooter is er naar vernoemd. Maar goed, we blijken dus een wespennest aan de schuur te hebben hangen. Dat ontdekte de wijnboer gisteren pijnlijk toen hij gras ging maaien. Tot twee maal toe werd hij in zijn hoofd gestoken en dat deed behoorlijk zeer. Nadat ik een soort EHBO had verleend, ben ik eens op internet gaan zoeken hoe we verder moeten met dat nest. Daarover morgen meer. De tuin is vooralsnog maar voor de helft gemaaid. En ja, we moeten ook nodig de schuur verven.

dsc_0004

 

18 thoughts on “Steken

  1. Ja, dat moet echt professioneel aangepakt worden. Zo’n wespennest ergens in een hoge boom is geen probleem maar vlakbij waar jullie moeten zijn is het veel te lastig, zelfs gevaarlijk. Ze zijn in dit deel van het jaar vaak erg chagrijnig. Sterkte voor de gestoken stakker.

    • Ik heb de wijnboer ook goed in de gaten gehouden in verband met een mogelijke allergische reactie. Zijn gezicht is nog steeds dik maar hij voelt er niets meer van en we wachten rustig af tot de vochtblazen weer zijn verdwenen. Ik snap jouw kriebels heel goed. Rustig idee, die Epi-pen. Maar nog beter om niet gestoken te worden, Bertie.

  2. Dat dit zeer pijnlijk is weet ik uit ervaring. Ben een keer in de trein op weg naar Antoniushove in mijn knie gestoken. Dus Emie, verwen Adrie maar een beetje. Groeten, Riny

  3. Een van de zonen trof eens een bijennest aan bij het Franse huis. De buurman heeft een imker gebeld. Kind blij want hij kreeg een pot honing en de imker was ook blij.

  4. Dat wespennest zul je wel moeten aanpakken. Bij een boerenbond zijn daarvoor speciale spuitbussen. Die spuiten tot op een afstand van wel vijf meter. Flink spuiten en je dan uit de voeten maken. De dag erna nog eens herhalen en dan zal het probleem wel opgelost zijn. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s