Horend bij de club

DSC_0013

Nou heb ik het de laatste dagen al twee keer over Citerna gehad. Het is de hoogste tijd daar wat meer van te laten zien. Meer dan 250 mooie en kleine plaatsen in Italië mogen het predicaat I borghi più belli dragen. Als we eens op stap gaan, proberen we ook zo’n onderscheiden plaats aan te doen. Middeleeuws, schoon en goed onderhouden zijn drie kenmerken die meteen opvallen. Citerna ligt op de grens van Toscane en Umbria en wordt ook wel La Porta dell ‘Umbria genoemd.

DSC_0016

Eén restaurantje konden we er vinden, waar we de lunch op z’n Italiaans gebruikten. Dat ziet er dan zo uit en het smaakte voortreffelijk. De koffie na kwam bij de buurvrouw vandaan, die een barretje uitbaat.

DSC_0032

En als we dan even opkijken van het goed gevulde plankje, dan ziet het er zó uit

DSC_0029

De Torre Civica, de klokketoren. Mag en zal ook nooit ontbreken in dit soort plaatsen. DSC_0046

DSC_0048

Citerna dus. Schattig maar stel er geen dagtocht op in, je bent er, zelfs met bezoek aan de kerken, snel weer doorheen. Al moeten wij nog eens teug, want we misten de San Michele Arcangelo waar een zeer mooie Madonna met Kind te bezichtigen is. Maar niet tijdens de uurtjes die wij er doorbrachten zo rond lunchtijd. En dát hadden we kunnen weten.

14 gedachten over “Horend bij de club

  1. Pingback: Italiaanse zomer beelden | Wonen in Caldese (Italië)

  2. Op een tiental kilometer daar vandaan ligt het dorpje Monte Santa Maria Tiberina. Als ik jullie was zou ik dat ook eens bezoeken en dan uit eten gaan op het terras van Oscari of bij Il Poggio.

  3. Dat uitzicht is zo niet verkeerd. Ik ben erg dol op goed onderhouden en schoon, dus een applaus voor de Citerniërs, die hun dorpje zo mooi houden. En mijn buuf heeft ook lekkere koffie 🙂

      • Ja hoor, wij mogen absoluut niet klagen. Koeien, paarden en schapen voor de deur, gezellig 🙂 Op dit moment dreunt de grond van een stelletje jonge paarden, die zo rond deze tijd even lekker lol gaan maken. Dat herhalen ze als het donker wordt nog een keertje. We noemen ze dan ook de gekke Henkies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.