De zomer van 76

P1200842

Het was een warme zomer en ze was meer dan welkom. Vier dagen voor de uitgerekende dag kwam ze in een vloek en een zucht ter wereld en eerlijk gezegd was ik mijn dikke buik en dito enkels ook wel zat. Vandaag wordt ze veertig en viert dat met man en dochters in Bretagne. De foto maakte haar vader onlangs toen we zo’n beetje in het zelfde Bretonse streepjurkje onze opwachting maakten. Zoals ze geboren werd, is ze nog steeds. Snel en efficiënt. En lief.

21 gedachten over “De zomer van 76

 1. Enige foto. Fijn als je goed met dochter bent. Ik hoorde net een horrorverhaal over familierelaties, dus het kan ook anders. De zomer van 1976 kan ik me heel goed herinneren. Ik werkte toen in Rotterdam in een kantoor zonder airco. We deden het werk zo veel mogelijk ’s morgens en begonnen zelfs al om half acht, want ’s middags lag iedereen zowat voor pampus. Het was niet fijn. Gelukkig voor jou, dat dochter een beetje opschoot toen 😉

  • Gelukkig kan ik met onze beide kinderen en schoonkinderen heel goed, Wieneke. Niets zo verdrietig als verstoorde relaties binnen de familie. Grappig dat zoveel mensen sterke herinneringen hebben aan een hete zomer van veertig jaar terug.

 2. Van harte met je dochter en wat een leuke foto. Oh, wat herinner ik me die zomer nog, wij verhuisden toen naar Stolwijk met drie kleine kinderen. Warm, ontzettend warm.

 3. Van harte gefeliciteerd net jullie Fleur!

  Een verjaardag, altijd weet een moment van bezinning, een mooi moment !

 4. Van harte! Dat waren de zomers dat ik iedere dag van ’s morgens vroeg tot sluitingstijd in het openluchtzwembad te vinden was. In mijn herinnering was het altijd mooi en warm in die tijd.

 5. Van harte gefeliciteerd! Alweer 40 jaar geleden dat onze dochters geboren werden.
  Felicitaties ook voor A3, liefs Ben en Francien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.