Stamboom

DSC_0002

Jaren geleden deed A3 stamboomonderzoek. Hij komt uit een geslacht van Hugenoten en bleek in staat het spoor terug te volgen tot 1692 bij Jean Anthony le Noble, geboren in Lotharingen. Familiefoto’s en papieren kwamen na het overlijden van zijn ouders ook in zijn bezit. Het idee was om ooit, na zijn pensionering of zo, verder te gaan in deze interessante maar tijdrovende genealogie. Inmiddels is zijn broer en onze zoon daarin ook geïnteresseerd geraakt én zijn de opzoek- en registratiemethoden via het wereldwijde web veel toegankelijker. Gisteravond hebben vader en zoon op http://www.myheritage.nl. heel wat gegevens ingevuld. Ze hebben nog voor weken werk. Maar het enthousiasme is opnieuw terug.

8 gedachten over “Stamboom

    • Het zijn echt van die dingen waar je lol in moet hebben, Inge, anders is het niet leuk.Mijn hobby is het ook niet maar ik kan me voorstellen dat als je eenmaal begint het bijna verslavend is om steeds verder terug te keren in de tijd.

  1. Voor mij is het al gedaan, terug tot omstreeks 1600. Niet zo moeilijk, alle familie bleef in de buurt.
    Als je uit Frankrijk stamt is het een ander verhaal, best spannend. Er zijn verschillende musea van de Hugenoten in Zuid Frankrijk. De grootste is in Anduze, het Musée du Désert en er is een kleintje hier in Pranles, vlakbij ons. Ik was al een poosje van plan om er weer eens een bezoekje te gaan brengen, ga ik snel doen.

  2. Heel leuk. Mijn zwager vroeg voor zijn stamboom ook onze gegevens inclusief fotootjes. Die heb ik allemaal toegevoegd. Zo zweven wij via Roel Straathof ook over het www.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.