De voorbereidingen voor de wijnoogst 2016 zijn in gang. Dat wil zeggen dat er veel inspectierondes worden gedaan in de wijngaard. En dat er voortdurend in vakboeken wordt gelezen. Want o, o, wat wil de wijnboer graag een grotere productie dan die van vorig jaar. Wat hier in het gras staat is het wel zo’n beetje. Afgelopen week is er geklaard en gebotteld en natuurlijk voorzichtig geproefd. Het resultaat is nog niet denderend maar al doende leert men. En als het weer zo stabiel blijft als het nu is, belooft dat veel goeds voor de oogst van 2016. Maar ssst.. laten we de huid niet verkopen vóór de beer geschoten is.
Op jullie gezondheid!
Salute Inge
Heb een keer een workshop wijn maken meegemaakt. Leuk om te doen, maar voor thuis, mwah…. Wel hopen wij nog steeds op een Cuvée Bonheur (ons huis staat in de Geluksklaver). Maar dat zit er ook dit jaar weer niet in 😦
Geluksklaver, dat klinkt toch hoopvol, Els
Het spul zal in ieder geval veeeeeeel lekkerder smaken dan de rommel, die in ons dorp geteeld wordt. Wij hebben namelijk ook een wijndomein hahahaha….. Als ik aan die proeverij een paar jaar geleden denk, dan krijg ik meteen zo’n glazige verzuurde blik in de ogen. Er waren drie soorten en ik heb ze alle drie stiekem in het gras gekiept. Het verbaasde me dat er niet onmiddellijk kale plekken onstonden. Harry heeft nog wel wat doorgezet, want hij is gewoon veel beleefder en dapperder dan ik, maar zei later dat zo’n hobby gewoon bij wet verboden moest worden.
Er zijn geloof ik al meer dan driehonderd professionele wijngaarden in NL voornamelijk met witte wijn, Wieneke. Mijn wijnboer is inmiddels lid van de Brabantse wijnbouwers. Hij leert er veel, het is echt een vak hoor, mooie wijn maken.
alles uit eigen tuin smaakt veel lekkerder, je proeft de liefde er bovenuit
Liefde zit er inderdaad heel veel in, Cisca. En een hoop werk ook.
Proost !!!!!!:-)!!!!!! :-)!!!!! 🙂 Geniet van deze Vino Noble
Salute Paolo!
Wat bijzonder zeg… je eigen wijn! Al zou je maar 1 flesje hebben
We zijn er zelf eigenlijk ook nog verbaasd over, Bertie, Wie had dat ooit kunnen denken.
Spannend ….
We houden je via het blog op de hoogte, Marja