Wijn uit eigen gaard

DSC_0031-001DSC_0024

De voorbereidingen voor de wijnoogst 2016 zijn in gang. Dat wil zeggen dat er veel inspectierondes worden gedaan in de wijngaard. En dat er voortdurend in vakboeken wordt gelezen. Want o, o, wat wil de wijnboer graag een grotere productie dan die van vorig jaar. Wat hier in het gras staat is het wel zo’n beetje. Afgelopen week is er geklaard en gebotteld en natuurlijk voorzichtig geproefd. Het resultaat is nog niet denderend maar al doende leert men. En als het weer zo stabiel blijft als het nu is, belooft dat veel goeds voor de oogst van 2016. Maar ssst.. laten we de huid niet verkopen vóór de beer geschoten is.

14 gedachten over “Wijn uit eigen gaard

  1. Heb een keer een workshop wijn maken meegemaakt. Leuk om te doen, maar voor thuis, mwah…. Wel hopen wij nog steeds op een Cuvée Bonheur (ons huis staat in de Geluksklaver). Maar dat zit er ook dit jaar weer niet in 😦

  2. Het spul zal in ieder geval veeeeeeel lekkerder smaken dan de rommel, die in ons dorp geteeld wordt. Wij hebben namelijk ook een wijndomein hahahaha….. Als ik aan die proeverij een paar jaar geleden denk, dan krijg ik meteen zo’n glazige verzuurde blik in de ogen. Er waren drie soorten en ik heb ze alle drie stiekem in het gras gekiept. Het verbaasde me dat er niet onmiddellijk kale plekken onstonden. Harry heeft nog wel wat doorgezet, want hij is gewoon veel beleefder en dapperder dan ik, maar zei later dat zo’n hobby gewoon bij wet verboden moest worden.

    • Er zijn geloof ik al meer dan driehonderd professionele wijngaarden in NL voornamelijk met witte wijn, Wieneke. Mijn wijnboer is inmiddels lid van de Brabantse wijnbouwers. Hij leert er veel, het is echt een vak hoor, mooie wijn maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.