Stadse fratsen

DSC_0028

Het centrum van Delft is zeer autoluw en dat is een verademing. De keerzijde daarvan is, afgezien van de opgeworpen obstakels, de intensieve controleronde van de dienst Parkeren. Er wordt héél streng aan handhaving gedaan. Dat is op zich prima. Maar voor toeristen, en zeker buitenlandse toeristen,  is het vrijwel niet te achterhalen waar wel én vooral waar niet geparkeerd mag worden. Boete voor fout parkeren is  € 89.  Acties van binnenstadbewoners om het ‘verboden te parkeren’ duidelijker aan te geven,  zijn vooralsnog op niets uitgelopen. Dus zie je ons en andere buurtbewoners geregeld toeristen aanklampen en hen wijzen naar de betaald parkeer plaatsen in de stad. Want een dagje Delft loopt wel heel vervelend af met een bon onder de  ruitenwissers.

7 gedachten over “Stadse fratsen

  1. Ik heb 10 jaar in Delft gewerkt en wat ook verwarrend was waren de cijfers die in sommige wijken gehanteerd werden, in de ene wijk mocht je wel na 18 parkeren, maar echt duidelijk was dat niet.
    Tegenwoordig zijn veel steden verdeeld in zone’s en als je geen internet op mobiel hebt kom je er nauwelijks achter en voor sommige parkeermeters heb je een cursus nodig!

    Wat van de toeristen ook lastig was dat ze zo in de wegliepen en plotseling stil stonden. Als je dan in lunchpauze normaal wil doorlopen schiet het niet op.

    • Voor een stad die toeristen zoveel te bieden heeft, vind ik het schandalig zoals men hier met boetes strooit, terwijl er zoveel onduidelijks is op het gebied van parkeren. Dat ze je voor de voeten kunnen lopen, Lot, vind ik geen punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.