Op een briefje

DSC_0003

 

Dit lijstje griste ik uit een Nederlandse boodschappenkar en de onderste vond ik in de Italiaanse supermarkt. Je hoeft geen grafoloog te zijn om er toch conclusies aan te kunnen verbinden. De bovenste dame, ik kan me niet voorstellen dat dit een mannenhandschrift is, haalt met haar knakworstjes, pindakaas en puntjes wel echte Nederlandse producten in huis. Maar wat zal ze toch bedoelen met de ‘campecino’ die achter de koffieroom is toegevoegd?  Ik vrees oploskoffie voor cappuccino. Daar zal de opsteller van de onderste lijst wel van opkijken. Ik denk dat we hier wel met een man te maken hebben. Iemand uit de bouw die snel op zijn blocnote de boodschappen heeft genoteerd die zijn vrouw hem via zijn mobieltje dicteeerde?

DSC_0005

Het idee van de boodschappenlijstjes heb ik gejat uit het Volkskrant Magazine.

15 gedachten over “Op een briefje

  1. boodchappenlijtjes ben ik hier niet tegen gekomen ,iedereen verwondert zich over het feit dat wij altijd een lijstje bij ons hebben

  2. In Stolwijk loop ik bijna dagelijks naar de supermarkt die vlakbij zit. Hier in Frankrijk zou ik niet weten wat ik moest doen zonder briefje als je bedenkt dat ik maar eens in de tien dagen boodschappen doe. Mijn lijst is dus wel wat langer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.