Berichten uit de wijngaard

DSC_0016

DSC_0017

Vinden jullie het leuk even onze wijngaard te zien? De wijnboer is bezig met het aanplanten van zestig nieuwe stokken. Voor wie het weten wil: het gaat om merlot en sangiovese. Het valt ons telkens weer op dat er een soort microklimaat in de wijngaard heerst. Zitten we aan de voorkant van het huis nog een beetje weg te waaien dan is er in de wijngaard geen zuchtje te bekennen. Nou ja, misschien wel van de knielende boer bij het overeind komen. Goed, de afstanden worden zorgvuldig uit gemeten, steunstokken zijn voorlopig nog niet nodig. Over een jaar of vier pas zullen hier druiven te hangen. Wijnbouw is iets voor geduldige mensen.DSC_0020

 

 

8 gedachten over “Berichten uit de wijngaard

  1. Ik vind 4 jaar niet eens zo erg lang. Ik dacht altijd dat het wel tien jaar of langer duurde voordat je kon gaan oogsten. Het ziet er wel erg strak uit. Is het veel werk om bij te houden?

    • Het is tamelijk veel werk om het bij te houden. Maar mijn wijnboer doet niets liever Wieneke. En de oogst zal in de loop der jaren toenemen, hopen we. Voorlopig nemen we genoegen met een paar liter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.