Het straatje van Vermeer

DSC_0030Nee, erg spectaculair oogt het niet. Vlamingstraat 40-42, hier twee huizenblokken verderop, blijkt de exacte locatie te zijn van het wereldberoemde schilderij. Niet alleen de Delftse kranten hebben aandacht besteed aan deze recente ontdekking, ook de landelijke pers bemoeide zich er een aantal weken geleden uitvoerig mee. 2016 is in Delft uitgeroepen tot het Vermeerjaar. De tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ is van 25 maart tot en met 17 juli te zien in het Prinsenhof Museum. Het ‘straatje’ dat nu nog in het Rijksmuseum hangt, komt dan naar Delft. Een extra goede reden om deze mooie stad het komende voorjaar of zomer te bezoeken.

5 gedachten over “Het straatje van Vermeer

  1. ‘Bakken vol met toeristen hadden we in onze straat’, zo mailde mij een Delftse, die vroeger een uitstekend weblog had, maar daar helaas mee gestopt is. Ik heb haar even gelinkt naar dit logje, want ze zal wel blij zijn met nog meer reclame 🙂 Ik heb haar aangeraden om een tafel met kassa aan het begin van de straat te gaan bevrouwen.

    • En bedankt voor het compliment over mijn weblog, Wieneke 😊.
      Mijn buurman opperde dat wij pens zouden gaan verkopen, tussen onze huizen is namelijk net zo’n poort te vinden als tussen 40-42, de zogenaamde penspoort.
      Maar zonder dollen: het was al de mooiste en gezelligste straat van Delft, dus toeristen, kom gerust allemaal langs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.