Ongeloof

P1200093-001Een stenen buitentrap leidde naar vier portiekwoningen. Twee voordeuren waren vanaf de stoep te zien, de twee andere, aan de zijkanten, niet. Aan één van die onzichtbare deuren hing een kerstkrans. De mijne. Zelfgemaakt. In de kerstnacht meer dan dertig jaar geleden werd ie gestolen. Na onbegrip en boosheid haalde ik mijn schouders op en dacht al snel: hoe sneu kan iemand zijn als hij op die manier kerst gaat vieren. Dit voorval kwam in mijn herinnering terug toen ik vanmorgen ergens las dat alle kerstverlichting uit een voortuin door onverlaten bleek te zijn doorgeknipt. De bewoners hadden er voor gespáárd. Dan rest toch alleen boosheid en onbegrip en blijven je schouders op z’n plaats. De zwaan heeft met dit verhaal niets te maken. Ik kwam hem gisteren tegen in de gracht.

7 gedachten over “Ongeloof

  1. Ik denk wel eens, dat al die foute signalen van politici en grootgraaiers (geld/bonnetjes/fraude) veel meer impact hebben dan wij ook maar kunnen vermoeden. Als de lui die het goede voorbeeld moeten geven al zo in de fout gaan, wat verwachten wij dan van de mensen, die slechts een paar hersencellen bezitten?

  2. heel misselijk maar waarschijnlijk is het iemand die boven zijn stand leeft en niet toe wil geven dat hij het geld van de lampjes niet heeft dit jaar. Ook dat is een probleem dat heel veel mensen dingen moeten omdat het zo hoort.

      • ik zou ook zo denken , maar niet iedereen is zo. Onze eerste Kerst samen hadden we wel geld voor een boom en lampjes had ik bij elkaar gespaard bij de kruidenier maar voor de rest was geen geld. Dat jaar hadden we uien in aluminiufolie in de boom hangen en onze baby vond het toch mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.