Op bezoek

P1200072-001‘Jouw moeder, leeft die nou nog?’ ‘Nee, hoor, uw zus is al meer dan 36 jaar dood’. ‘Hoe oud is ze dan geworden?”62′ was het antwoord.’Hoe is het mogelijk, ik ben al negentig’. Dit gesprek voerde A3 vanmorgen met zijn tante drie keer achter elkaar in een half uurtje tijd. Ze ligt in een verpleegtehuis in Alphen. Hoewel ze dementerend is en een uiterst zwakke gezondheid heeft, kon ze wel duidelijk maken dat er goed voor haar gezorgd wordt. Ze berust in de situatie en maakt een zeer tevreden indruk. Wij verlieten haar met voor ons zelf de onuitgesproken wens nooit in zulke omstandigheden terecht te hoeven komen. Deze tante zei dat tien jaar geleden hardop. Er kan heel wat veranderen in een mensenleven.

Advertenties

9 thoughts on “Op bezoek

  1. Het is maar goed dat we nooit tevoren weten hoe het zal gaan met ons. Niemand wil op deze manier eindigen, maar we hebben weinig te willen. Het is zoals het is. Fijn dat tante toch nog tevreden is en dat ze goed verzorgd wordt.

    • Voor alle reageerders: niemand wil dit voor zichzelf of voor een ander. Toch vind ik het troostend om te merken dat mensen in staat zijn hun eigen grenzen op te rekken, zoals ook deze tante. Maar als mogelijk toekomstperspectief blijft het gruwelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s