Minder mooi (deel 3)

DSC_0012-001Je hebt een stukje grond, schraapt vervolgens wat geld bij elkaar en zet de contouren neer van wat een huis zou kunnen worden. Wat plastic afbakenspul er omheen om de grenzen te markeren en voorlopig niets meer aan doen. We zien dit zo vaak en snappen er niks van. Het afbakenspul, ik heb echt geen idee hoe die oranje gatendingen heten, hangt er na een jaar of vier in flarden bij. Ja, ik besef dat een welstandscommissie misschien zo’n typisch Nederlands fenomeen is maar dit soort verrommeling zie je daar toch minder, denk ik. In het mooie landschap onderaan onze berg is dit gewoon lelijk.

12 gedachten over “Minder mooi (deel 3)

  1. hier ook zulke toestanden, zelfs direct naast ons. Bij iedere wind hopen we dat de ruine nu eens instort maar dat zal je altijd zien een mooie boom waait om maar zulke lelijke dingen blijven staan,en dan nog maar niet te spreken over de huizen die zgn “klaar” zijn maar waar de bovenverdieping helemaal leeg is vaak zelfs geen bodem hebben. Zulke huizen zie je ieder jaar meer verpauperen

    • Wij Nederlanders kunnen ons gewoon niet verplaatsen in het in onze ogen inefficiënte bouwen. Verbazing is bij ons groter dan ergernis maar ja, wij hoeven er niet op uit te kijken.

  2. Hier in NL zie je dat ook wel. Bij ons aan de overkant van de straat wordt een huis bewust verwaarloosd. Kwestie van tijd voor het instort.

  3. Ik denk dat jer in de bouwvergunning staat dat je binnen een bepaalde tijd met de bouw begonnen bent. Dat doen ze dus. Dan is het geld op en wachten ze tot ze weer wat hebben. Bij ons in de buurt zie je het ook veel.

    • Zo iets kan het inderdaad zijn, Mary-Ann. Ook illegale bouwsels komen zo tot stand. Daar mag je niet in wonen maar na zeven jaar heeft de overheid ook geen recht meer te af te laten breken. De eigenaar koopt de illegaliteit dan af door een boete te betalen.
      In welk land/buurt woon je trouwens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.