Vitamine

DSC_0007Gistermiddag werd alsnog een ‘lazy sunday afternoon’ en lag ik mét boek in het hoekje van de tuin waar deze schoonheid bloeit. Uiteindelijk moet ie voor flink veel schaduw gaan zorgen. Na een jaar of drie begint dat te lukken. Het blad is prachtig en groot en de eerste ranken slingeren zich nu over de ijzerdraden die we spanden. Nog even en die bloemen worden vruchten en vallen de vitaminebommetjes naar beneden. Dit is onze trots, de kiwi. Voor de Australische meelezers: kiwifruit. Anders hebben zij het idee dat er Nieuwzeelanders in de pergola hangen.

10 gedachten over “Vitamine

 1. hier hangen de vruchten er al aan , zeker honderd stuks. Verleden jaar was het eerste jaar dat we vruchten hadden en toen waren het er 13. Ook de kaki heeft vruchten, groetjes Cisca Servie

   • hoe wil je het doen met het plukken van de kiwi en kaki want die moeten allebei pas in november geoogst worden

   • Daar heb je een punt, Cisca. De kiwi is aanvankelijk gekozen om zijn mooie blad (zie ook reactie aan Marthy). De kaki is om die reden van oogst in november nog niet aangeschaft maar….we hebben ook olijven. Daarvan valt de oogst ook in november. Als we een goed olijvenjaar hebben komen we een weekje terug voor de pluk.

 2. Surprise surprise, ik heb nooit geweten hoe een kiwi fruit groeit! Grappig omdat nu vanuit Italie te vernemen! Zo internationaal! Xx

  Sent from my iPhone

  >

 3. Ben benieuwd of jij vruchten krijgt, maar te zien aan de bloesem denk ik van wel. Maar alleen voor het blad zou ik hem al aan willen planten. Prachtig!

  • We hebben de kiwi ook eigenlijk gekozen vanwege zijn blad, dat vult de pergola mooi. Maar nu worden we toch erg benieuwd naar de vruchten, Marthy. Zodra we oogsten laat ik het zien..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.