De aanloop

DSC_0017In voorbereiding op het feest van de heilige Ubaldo, dat op 15 mei heel Gubbio beheerst, hangen overal vaandels. Vandaag werden de drie enorme kandelaars vanuit de basiliek naar het Pallazzo Grande gebracht, waar ze tot 15 mei gestald worden. Om acht uur vanmorgen was er eerst een heilige Mis en om negen uur zetten de dragers zich in beweging. Niet dat wij erbij waren, ik las het op de grote plakkaten die her en der hangen. Toen wij rond het middaguur in Gubbio waren was het er druk en feestelijk. Volle terrassen, zingende jongeren die door de stad zwierden. Op het gastblog van Ciao Tutti dat zojuist werd gepubliceerd (klik) beschrijf ik de feestelijkheden op 15 mei. En net als veel inwoners van de stad, verheugen wij ons nu al.DSC_0019

4 gedachten over “De aanloop

  1. Heerlijk om zo’n mooie oude stad in je nabijheid te hebben met ook nog eens kleurrijke feesten. Wij wonen hier in de streek van de Hugenoten en die waren niet van de pracht en de praal en zeker niet van de feesten.

    • Ik ben met een nazaat van de Hugenoten getrouwd. Hij is inmiddels een beetje bourgondiër maar daar waren wel wat generaties voor nodig, Marthy. Dat Roomse leven wordt niet voor niets ‘Rijk’ genoemd.

  2. Ik las je stuk op Ciao Tutti. Hier in de buurt worden ook wel zulke processies gehouden, gek genoeg ga ik er nooit naar toe. Op vakantie zou ik dat nu net wèl doen. Gekke wezens zijn we …..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.