Gas en GPS

DSC_0013
De mannen op de grote tankwagens die gas komen leveren, vertrouwen altijd volledig op hun GPS. Ook al zeggen wij dat we op die manier niet in beeld zijn, 'we komen er wel' denken ze. Tot dat ze ergens in de buurt zijn en beginnen te bellen om te vragen welke afslag ze nou precies moeten nemen. Dan begint het gedoe met meestal als eindresultaat dat de man hier te plaatse naar beneden jakkert om de verdwaalde chauffeur op te sporen en ik als een soort telefoniste boven blijf en beurtelings met de een en de ander contact heb. Telkens de zelfde chauffeur sturen, zou al een hoop oplossen. Van tevoren mobiele nummers uitwisselen ook. Enfin, de gastank is gevuld.
DSC_0005

Advertenties

8 thoughts on “Gas en GPS

  1. Ha ha, wij hebben hetzelfde probleem en krijgen altijd eerst een telefoontje waarop ik kan gaan uitleggen waar we precies zitten. Daarna ga ik buiten staan en zwaaien in de hoop dat ze me zien.

    • Ons huis is vanaf de weg niet te zien maar onze buren wel. Hun huis wordt met bordjes op de berg aangekondigd. Maar zelfs die aanwijzing werkt niet altijd bij de (macho) chauffeurs, Marthy.

  2. In ‘mijn’ Oostenrijks dorp heet zo ongeveer iedere straat ‘Sonnberg’, en dan vergeven ze de huisnummers ook nog eens willekeurig. Nummer 33 ligt naast nummer 101 bijvoorbeeld. Handig. Not.

    • Vroeger (oma vertelt) kwamen we er ook zonder GPS. Het is net of mensen de moeite niet meer doen of even goed te luisteren naar onze aanwijzingen. Maar wat je zegt Inge, een ordentelijke nummering en straatnaam zou ook wel handig zijn

  3. Ik moet hier ook altijd waarschuwen dat mensen zich niet het bos in moeten laten sturen. GPS maakt geen onderscheid tussen verharde en onverharde wegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s