Borden verhangen

DSC_0067
Meer plannen hebben dan je kunt realiseren. Daar heb ik nogal eens last van. Ik zou meer boeken willen lezen, vaker achter de naaimachine zitten, oude meubels kopen, opknappen en doorverkopen. Huizen willen inrichten met kringloopspullen voor mensen die na een scheiding of anderszins met een halve inboedel verder moeten. Ik zou gedisciplineerder willen zijn in mijn administratie. Zo kan ik nog wel even doorgaan. De werkelijkheid is dat me dat niet allemaal lukt. Maar tijd doorbrengen met mensen die me lief zijn, doe ik veelvuldig en intensief. En laat dát nou net bovenaan mijn lijstje met leuke dingen staan. Die plannen zie ik maar als bordjes die ik in de lucht hou door ze gewoon aan de zoldermuur vast te pinnen. En valt er eens een stuk, dan ruimen we de scherven. Realistisch. Dát wil ik graag zijn.

8 gedachten over “Borden verhangen

  1. Jouw leven is al hartstikke vol en je bent heel aktief. Nog meer? Das eerder hebberig dan realistisch. Wees blij dat je nog zoveel kunt doen en genieten.
    Gretig leven betekent dat er altijd kruimeltjes overblijven.

  2. Kon zo mijn verhaal zijn. En vaak wil ik zoveel, dat ik meer tijd kwijt ben met bedenken waar ik mee ga beginnen. En zo doe ik dan weer minder als gewild. haha

  3. Wat herkenbaar Emie!
    Met het verstrijken van de jaren wordt de to do lijst, als ik niet op pas, groter dan mijn relativeringsvermogen. Toch lukt het me gelukkig nog steeds om dan maar weer mijn ogen te sluiten voor die lange lijst en te kijken naar wat ik nog wel kan en wel doe. En daar dan vrede mee te hebben, meestal….

  4. Wees blij dat je zo vol plannen zit, ook al kan je ze niet allemaal realiseren. Je zal maar als een dood vogeltje achter de geraniums zitten zonder enige interesses. Niets voor jou…voor mij trouwens ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.