Lelijk

P1180709
De badkamer was splinternieuw betegeld toen we Caldese kochten. Niet naar onze smaak. Maar we zijn nou ook weer niet van ‘kleun de hele boel er maar weer uit’. Toch beginnen die hysterisch blauwe tegels mij na meer dan elf jaar te irriteren. Je moet weten dat het vloeropppervlak dertig vierkante meter is en muren en vloer dezelfde tegels hebben. Je moet ook weten dat we het bad nauwelijks gebruiken want het is zo ondiep dat je er haast niet nat in wordt. Dus loop ik plannetjes te maken voor een ander bad, nieuwe tegels en als we dan toch bezig zijn een infraroodsauna. Lastig, want ik wil er geen kapitalen aan besteden. Maar als je iets overhoop haalt, moet het niet halfslachtig. De heer des huizes stoort zich totaal niet aan de badkamer maar denkt welwillend mee. Ik ben er nog niet uit. Iemand met ervaring in het overschilderen van tegels in betonlook gelieve zich te melden.

P1180711(kleur bekennen 7)

21 gedachten over “Lelijk

 1. Pingback: Weg met de tutbloem | Wonen in Caldese (Italië)

 2. Pingback: Cosmetisch ingrijpen | Wonen in Caldese (Italië)

 3. Nieuwe wandtegels over de oude (en daarmee gelijk ook een nieuw bad plaatsen) is met een oppervlakte van 30m2 prima te doen. Daarmee wordt het dan ook al veel minder blauw, wat wellicht al genoeg is. Weet niet hoeveel hoogte er beschikbaar is met de marmeren afwerkingsrand maar met speciale dunne Italiaanse vloertegels (Kerlite 3,5mm) + tegellijm kan de totale hoogte onder de 1 cm blijven.

  • Dank voor de reactie Roland. De afwerkingsrand en vloertegels liggen op hetzelfde niveau dus is het toch het mooiste als dat deel van de vloertegels eruit gaan. Kerlite is ons ook bekend en omdat we nog in de oriënterende fase zijn, hoort dat ook nog steeds tot de mogelijkheden.

 4. Een badkamer van 30m2 renoveren dat wordt hier in Nederland ongeveer twintigduizend euro. Heb je dat ervoor over doen! Zoniet blij zijn dat het geen Engelse badkamer is met bloemetjes vloerbedekking en bloemetjes behang. Count Your Blessings!!!!

  • In geen twintig duizend jaar Annet! En juist omdat ik altijd mijn zegeningen tel, hebben we die badkamer nooit erg gevonden. Maar als je eenmaal begint te denken dat je een ander bad wil, komt van het een het ander. Sanitair, kranen e.d. zijn prima en blijven. En als we nou zonder veel breekwerk…. enfin voor je het weet sta je bij een tegelhandel eens naar prijzen te kijken. Dank voor je relativerende reactie.

 5. Wij hebben onze badkamer bijna 4 jaar geleden laten renoveren: wandtegels (waren van vloer tot plafond) compleet weg, muren laten stuken en verven. Infrarood cabine erin 🙂 Mijn idee: vergeet dat verven van tegels, even doorbijten en alle tegels eruit.

 6. Persoonlijk hou ik van alle kleuren, als het maar blauw is. 🎆
  .Tegels óver tegels kan wel , al vaker gehoord.
  Misschien alleen de vloer .?
  Straks gewoon lekker je eigen zin doen. Komt goed. !
  Gr.Grt. Ria

 7. Ik ben het eens met Marthy: er bestaat nog steeds geen degelijke verf om vloertegels te overschilderen. Een gat in de markt dus… .

 8. Mijn man des huizes, een heel goede schilder met een rijke ervaring, raadt het af, zeker vloertegels. Maar ik begrijp je wel hoor, die tegels zouden mij na elf jaar ook op mijn zenuwen gaan werken. Nog even doorsparen en dan de beuk erin?

  • Oververven overweeg ik allen bij de muurtegels, maar dan nog…ben bang dat het er niet mooier van wordt. Ben wel blij met je begrip want het klinkt als een enorme luxe wens van me, Marthy

 9. Tja, zo’n Italiaans blauwe badkamer zou me niet zo gauw storen (ook al is het 30 m2) zeker
  als het metsel- en tegelwerk netjes is.
  Tegels oververven kan, maar als het mislukt heb je 30 m2 te herstellen absoluut niet klusje waar je op zit te wachten.
  Waarschijnlijk ook niet op deze reactie…. sorry!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.