Gewichtig

DSC_0005

Dit is het boek waar ik zo door gegrepen was. Ik had me ten doel gesteld het in deze periode te lezen want hier heb ik toch net iets meer rust voor dikke pillen dan in Nederland. Ik vind het een prachtig geschreven verhaal en ga ook zeker naar het Mauritshuis de komende winter. Wat het een met het ander te maken heeft, weten jullie vast wel. Ik laat ook even mijn e-reader zien die ik kreeg voor mijn verjaardag. Nooit meer dikke pillen dus, een hele boekenkast in een paar gram. Het grote voordeel is bovendien dat ik weer gewoon lid van de bibliotheek kan worden. Op afstand boeken lenen, dat noem ik nou eens geweldig.

6 gedachten over “Gewichtig

 1. Wat mooi toch dat smaken verschillen. Soms begin ik in een boek , ( door iedereen de hemel in geprezen ) maar kom er niet doorheen , ik stop dan. Worstelen heb ik geen zin in.
  Het Puttertje ben ik nog niet in begonnen , het staat wel op mijn e-reader . Lezen blijft voor mij ontspanning en geen inspanning, ben wel altijd blij met een goede tip, merk vanzelf
  of ik het met de tipgever eens ben.
  Gr.Grt.
  Ria

  • Een boek niet uitlezen en dus niet doorworstelen, blijf ik lastig vinden. Maar een zusje deed me een goede stelregel aan de hand: de eerste honderd bladzijden, min je leeftijd. Als je het dan nog niet boeit, ‘mag’ je stoppen. Het aantal bladzijden geworstel wordt gelukkig steeds korter. Zo ga je het nog leuk vinden om ouder te worden!
   Het Puttertje was voor mij geen moment worstelen.

 2. ‘Garp’ vond ik ook geweldig, trouwens bijna alle boeken van Irving al begint hij zichzelf wel wat te herhalen. Wat vond je van Honderd Jaar Eenzaamheid van Marquez? Stond bij mij lang op nummer 1. Ook de Ontdekking van de Hemel van Mulisch vind ik prachtig. Als je deze twee laatst genoemden ook mooi vond, dan hebben we toch aardig de zelfde smaak en kan ik je Het Puttertje aanbevelen. Ik moet nog wennen aan mijn e-reader maar ben wel enthousiast.

 3. Iedereen was jaren geleden helemaal weg van “De verborgen geschiedenis” van deze schrijfster. Ik heb me er doorheen geworsteld en voelde me de enige die het niets vond. Dus ik twijfel of ik dit zal gaan lezen. Jaren daarvoor vond ik “De wereld volgens Garp” van John Irving helemaal geweldig terwijl er volksstammen waren die dat weer niets vonden. Om maar een voorbeeld te noemen. Maar gefeliciteerd met je e-reader, ga je plezier van hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.