Maandagse boomgaard

DSC_0010
DSC_0009Geen moestuin- maar een boomgaardblog. De perenboom buigt door onder zijn vracht, maar de peren voelen nog steeds hard, dus proberen we de pluk nog even uit te stellen. Maar jakkes, wat zie ik nou weer? Aangetast blad. Het blijkt perenroest te zijn, een schimmel afkomstig van de jeneverbes. Advies is om die weg te halen. Pff…daar hebben we er nogal wat van. Vijf keer in een seizoen bespuiten met bestrijdingsmiddel is de andere optie. Wat een dilemma’s voor deze goedwillende biologisch boerende amateurs.

7 gedachten over “Maandagse boomgaard

  1. Tsja, een oplossing? Ik heb me er ondertussen maar bij neergelegd dat je niet alles in de hand hebt in de natuur, zeker als je niet wilt spuiten. Ik heb twee leiperen naast elkaar staan, de ene doet het prima, de ander wil maar niet, jaar op jaar, ook iets van perenroest. Ach, hij staat mooi te zijn…

    • De natuur blijft ons verrassen en de peren lijken er niet onder te lijden (tot op heden – afkloppen- ). We zijn maar begonnen met het weghalen van al het blad om verdere verspreiding in de boom en bij de tweede perenboom, te voorkomen. Zo blijven we lekker bezig Marthy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.